Arama

Binalarda 'kimlik' dönemi başladı

Binalarda yeni kimlik dönemi başlıyor.

16/12/2023 16:14 | Son Güncelleme : 02/05/2024 08:15 | Iğdır Gündem


Binalarda 'kimlik' dönemi başladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğünce uygulamaya geçirilen yeni sistem ile artık binaların da bir kimliği olacak. Vatandaşlar karekod ile bina hakkında detaylı bilgilere erişebilecek.

Yapıların kontrolünü sağlamak amacıyla hayata geçirilen 'Bina Kimlik Sistemi' ile apartmanlardaki kolon kesilmesi ve kaçak kat çıkılması gibi durumların önüne geçilmesi hedefleniyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Yapı İşleri Genel Müdürlüğümüzce yapıların kontrolünü sağlamak amacıyla 81 ilde eş zamanlı olarak uygulamaya başladığımız ve belirli periyotlarla denetleyeceğimiz Bina Kimlik Sistemi ile kolon kesme, kaçak kat çıkma gibi durumların önüne geçeceğiz. Vatandaşlarımız, telefonlarından QR kodları okutarak o bina hakkında genel bilgi sahibi olabilecekler. Bina sakinleri ise e-Devlet üzerinden daha detaylı bilgiye ulaşabilecekler. 144 bin binada, Bina Kimlik Sistemi'ne geçtik" ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: KARAR

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

Bunlar da ilginizi çekebilir

Yahudileri ölüm korkusu sardı

Yahudileri ölüm korkusu sardı

Savaşın başladığı 7 Ekim'den bu yana 370 bin yahudi israili terk etti. israilin sonunu görenler yavaş yavaş kaçmaya başladı

4 ay önce
'Miras' yalanıyla 1 milyar 650 milyonluk vurgun

'Miras' yalanıyla 1 milyar 650 milyonluk vurgun

Banka hesabındaki 1 milyar 650 milyon dolar tutarındaki miras kalan parasını, Türkiye’ye yabancı yatırımcı getirmesi halinde yüklü miktardaki vergi ve harçlardan muaf tutularak alabilecekleri yalanıyla kandırdıkları 23 kişiyi, 23 milyon euro dolandıran 18 sanık hakkında mütalaa açıklandı. 6 sanık için 230’ar yıla kadar hapis cezası istendi.

4 ay önce
Katil İsrail, Filistin'de katliam yapıyor

Katil İsrail, Filistin'de katliam yapıyor

Katil İsrail'in 7 Ekim'den bu yana saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de, öldürülenlerin sayısı 18 bin 412'ye yükseldi.

4 ay önce